Максим Генчев, режисьора на филма  Ботев“, чиято премиера беше наскоро,

...
Максим Генчев, режисьора на филма  Ботев“, чиято премиера беше наскоро,
Коментари Харесай

Наш режисьор разказа скандална случка, намеси и дядо Николай

Максим Генчев, режисьора на кино лентата   " Ботев “, чиято премиера беше неотдавна, споделя какво се е случило на екипа му по време на един снимачен ден в Калофер. 

За разлика от някои църковници кметът на Пловдив Здравко Димитров извадил заплатата си, с цел да я подари за лентата. Знаел наизуст цели пасажи от писмата на Ботев до Драсов и други революционни дейци. 

" Предложи ми със сълзи на очи помощта си за кино лентата. Свързани и с Пловдивския епископ. Изпратихме публично писмо, тъй като искахме да снимаме в една черква в Калофер “, довери Генчев.

И до ден-днешен " Ботев не е в положителни връзки с църквата “, счита режисьорът на кино лентата. Тя го ревнувала и нямала желае да признае този популярен стихотворец за християнин. 

" Имах желание да направя епизод, от който се схваща, че Ботев е изповядал посланието от молитвите на свети Йоан Златоуст. Ботев е обичал Бог, обичал е Христос ", споделя Максим Генчев. 

По това време той е снимал главно в Калофер. Въпросният епизод е трябвало да се снима там, в двора на една дребна полуразрушена черква.

" Тя е необитаема, не се организират служби. Нямахме отговор на писмото до Пловдивската митрополия, а се знае, щом няма отговор от една администрация, тя в действителност ти дава мълчешком позволение “, споделя режисьорът. 

" В момента, в който започнахме да снимаме, дойде наместникът на владиката по дънки и сподели, че Николай му се  обадил да повика служители на реда и да ни изхвърлят от двора на църквата! Това беше скандал! Провали ни снимачния ден ", казва Генчев. 

Той позволява, че може би наместникът на дядо Николай без да пита е решил да изгони екипа, макар че в църквата не се организират богослужения, написа " България Днес ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР